LAMPAANPOTKAA SITRUS-INKIVÄÄRILIEMESSÄ
(annoksesta riittää n kuudelle)
4 lampaanpotkaa
6 valkosipulin kynttä
4 salottisipulia
4 porkkanaa
4 lehtiselleriä
2 cm pätkä inkivääriä
1/2 purjoa
1/2 l kanalientä
1 pll kuivaa valkoviiniä
1 sitruuna
1 appelsiini
1 rkl punaista currytahnaa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi selleri. Viipaloi purjo. Pese sitrukset ja raasta kuori ja purista mehu
2. Siisti potkat ja paista niihin pannulla väri kauttaaltaan. Hiero potkiin currytahnaa ja nosta pataan. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä, lisää inkivääri ja selleri. Jatka paistamista pari minuuttia. Kaada sipulit, selleri ja inkivääri pataan. Lisää sitrusten kuori ja mehu, kanaliemi, porkkanat ja purjo. Lisää valkoviini, sekoita ja nosta pata uuniin 225 asteeseen. Kun neste alkaa poreilla, laske padan lämpö 125 asteeseen ja anna potkien hautua vähintään 3 tuntia tai kunnes lihat irtoavat luista. Tarjoile potkat basmati- tai jasmiiniriisin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti