maanantai 3. syyskuuta 2012

Kertakokeilu

Hyvistä raaka-aineista ja huolellisesta valmistamisesta huolimatta aina ei voi onnistua. Tai vaikka teknisesti onnistuisikin,  ruoka ei vain istu omaan makumaailmaan. Niin kävi tänään.  Valmistin ateriaksi jostain lehdestä repäistyn ohjeen mukaan banaani-broilericurrya. Seurasin jopa ohjetta; korvasin vain keltaiset rusinat tavallisilla ja lisäsin kuivattuja aprikooseja. Ihan syötävää ruokaa, mutta tuskin valmistamme uudelleen.

BANAANI-BROILERICURRY
(kuudelle)

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 broilerin fileitä
2 banaania
rypsiöljyä
2 rkl currya
1 rkl garam masalaa
1 tl kardemummaa
2 dl kanalientä
4 dl kookosmaitoa
3dl punaisia linssejä
2 rkl rusinoita
1/2 dl kuivattuja aprikooseja
suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria
*
lisäksi riisiä

1. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi broileri. Suikaloi aprikoosit ja viipaloi banaanit
2. Kuullota sipuleita muutama minuutti rypsiöljyssä. Lisää mausteet ja broileri, jatka kypsennystä muutama minuuttia. Lisää kanaliemi, kookosmaito, linssit, rusinat ja aprikoosit . Anna kiehua hiljakseen noin vartti. Keitä tällä välin riisi 
3. Ota muutama banaaniviipale/ ruokailija ja paista rypsiöljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin. Lisää muut banaanit curryyn.  Mausta suolalla ja pippurilla ja viimeistele tuoreella korianterilla
4. Tarjoile curry riisin kanssa. Koristele valmiit annokset paistetuilla banaanilastuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti