Alkukesän Glorian Ruoka & Viinissä 4/12 oli mukavan oloinen raparperipaistos. Raparperiaika vain tuli ja meni ja paistos jäi tekemättä. Nyt oman puut omenat ovat kypsiä ja puolisoni on jo parin viikon ajan muistutellut omenapiirakasta. Piirakkaa ei tullut tänäänkään , vaan omenapaistos. Vähän ohje muokkautui, fariinisokeri vaihtui tummaan muscovadosokeriin ja jätin pois omenoiden ennakkokypsennyksen. Paistoksen karamellimaisen rapea pinta ja kirpeät omenat muodostavat hyvän yhdistelmän
OMENAPAISTOS
n litra omenalohkoja
(valkea kuulas omasta puusta)
1 1/2 dl tummaa muscovadosokeria
*
taikina:
200g voita
3 dl vehnäjauhoja
1dl hienoa sokeria
1 1/2 dl tummaa muscovadosokeria
*
vaniljakastiketta
1. Poista omenista omenaporalla keskiosa ja lohko omenat reiluiksi paloiksi. Sekoita sokeri omenoihin
2. Rypistä leivinpaperi ja laita kakkuvuokaan. Kaada omenalohkot vuokaan
3. Nypi taikinan aineet kulhossa sekaisin. Levitä taikina omenoiden päälle ja paista 200- asteessa puolisen tuntia. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti