Tämänpäiväisen lounaan aineista piti alunperin tehdä eilisen illallinen. Teini ja yrittäjä kuitenkin aterioivat GT-tiimin kanssa ja teini jäi vielä illaksi lyömään golfia, joten eilinen illallinen supistui pikkuneidin ja minun osaltani iltapalana nautittuihin chevreleipiin. Onneksi koukkasimme päivällä amerikkalaisessa burgeriketjussa nauttimassa nugettaja ja jäätelöä.
Tänään kuitenkin valmistin eiliseksi ajateltua itämaistyylistä salaattia, kepakkoja broilerin jauhelihasta ja satay-kastiketta sekä jälkikasvulle lisäksi keitettyjä nuudeleita. Kepakoissa pähkinät korvasivat korppujauhot, joten jos soija olisi ollut vehnätöntä, olisi lopputulos ollut gluteeniton. Salaatinteossa oikaisin surutta ja käytin valmista sweet&sour-kastiketta.
BROILERIKEPAKOT JA SATAY-KASTIKE SEKÄ ITÄMAISTA SALAATTIA
SATAY-KASTIKE
2 dl cashew-pähkinöitä
3 valkosipulinkynttä
1/2 pienestä punaisesta chilistä
2 cm pala inkivääriä
1 tlk kookosmaitoa (käytä 1 dl jauhelihataikinaan)
1 rkl kalakastiketta (nam pla)
*
rypsiöljyä
1.Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri. Ota chilistä vähän talteen salaattia varten. Hienonna pähkinät morttelissa karkeaksi jauhoksi
2. Kuullota mausteita hetki rypsiöljyssä. Lisää kookosmaito ja pähkinäjauho, sekoita hyvin. Mausta ruokalusikallisella kalakastiketta. Anna kiehua hiljakseen sen aikaa kun valmistat aterian muut osat.
BROILERIKEPAKOT
800g broilerin jauhelihaa
1 dl cashew-pähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1/2 pienestä punaisesta chilistä
2 cm pala inkivääriä
liraus soijakastiketta
1 dl kookosmaitoa
1 kananmuna
*
rypsiöljyä
*
kevätsipulia
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, halkaisen chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna pähkinät morttelissa jauhoksi. Laita em aineet kulhoon ja kaada sekaa liraus soijakastiketta ja 1 dl kookosmaitoa, sekoita hyvin
2. Lisää jauheliha ja kananmuna ja sekoita taikinaksi
3. Muotoile kostutetuin käsin tankoja ja paista rypsiöljyssä joka puolelta kypsäksi. Viimeistele silputulla kevätsipulilla
ITÄMAINEN SALAATTI
1 kurkku
4 porkkanaa
1 retikka
kevätsipulia
chiliä
sweet & sour -kastiketta
1. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon, kaada päälle pari rkl sweet &sour-kastiketta ja sekoita
2. Kuori ja leikkaa porkkanat ja retikka pieniksi tikuiksi. Sekoita sekä retikka- että porkkanatikkuihin sweet-& sour-kastiketta
3. Viipaloi kevätsipulinvarsi. Kokoa salaatti tarjoiluvadille keoiksi ja koristele kevätsipulilla ja chilillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti