sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Riisi punastuu

Yksi lempijuureksistani on punajuuri. Useimmiten valmistan sitä uunissa, joko vuohenjuuston tai sinihomejuuston maustamana. Punajuuri kuitenkin taipuu moneen muuhunkin, kuten tänään risottoon. Muun aterian osat olivat lohiperhoset ja pakastimesta löytynyt viime vuotisen sadon viimeinen pussillinen korvasieniä, josta tein korvasienimuhennosta. Sekä korvasienimuhennoksen, että risoton makua täydensivät pienet nokareet sinihomejuustoa.

PUNAJUURIRISOTTO

3 pientä punajuurta
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
rypsiöljyä
suolaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kuumaa kasvislientä
1 dl vastaraastettua parmesaania
1 rkl voita
1 rkl sinihomejuustoa 

1. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit
2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä, lisää riisit ja punajuuret, sekoittele kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Pienennä lämpö, siten että liemi vain poreilee hiljakseen
3. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää jokaisen kauhallisen kanssa ripaus suolaa, sekoita riisi aina nesteen lisäämisen yhteydessä. Kun koko litra kasvislientä on lisätty, pitäisi riisin olla kypsää. Lisää voi, sinihomejuusto ja parmesaani, sekoita hyvin ja tarjoile risotto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti