Lidlin ankankoivet odottavat vielä valmistamista pakkasessa, josko viikonloppuna saisi niistä jotain aikaiseksi. Ajatuksissa on confit, kun en ole moista kypsennystapaa koskaan kokeillut. Nyt oli kuitenkin kokkailuvuorossa ankanrinta. Tavallisesti tarjoilen ankanrinnat appelsiinikastikkeen kanssa. Nyt kokeilin jotain uutta. Varastossa oli parikin erilaista reseptiä, joista tässä perinteisempi. Ohje Stockmannin ruokalehtisestä, mutta sitä on tehty ainakin täällä ja täällä. Muutaman viikon takaisella sunnuntailounaalla alkuruokana oli kasvisröstit kylmäsavulohen ja piparjuurikastikkeen kanssa, pääruokana ankanrintaa karpalokastikkeella ja suppilovahverorisottoa ja jälkiruokana karpaloita kinuskikastikkeella.
ANKANRINTAA KARPALOKASTIKKEELLA
2 ankanrintaa
suolaa, mustapippuria
suolaa, mustapippuria
*
kastike:
2 rkl muscovadosokeria
2 dl karpaloita
2 dl kanalientä
1 dl punaviiniä
1 pieni porkkana
2 salottisipulia
laakerinlehti
pari kokonaista mustapippuria
1/2 dl tummaa balsamicoa
1. Aloita kastikkeen valmistuksesta. Paloittele porkkana ja sipuli
2. Laita sokeri kattilaan. Lisää karpalot, kun sokeri alkaa sulaa. Sekoita ja anna marjojen mehustua. Lisää porkkana, sipuli, mausteet, kanaliemi ja punaviini
3. Anna kiehua puoli tuntia. Siivilöi ja keitä kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää balsamico ennen tarjoilua
4. Aloita ankan valmistus, kun laitat kastikkeen kiehumaan. Ruuduta ankanrinnat rasvapuolelta melkein lihaan asti
3. Anna kiehua puoli tuntia. Siivilöi ja keitä kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää balsamico ennen tarjoilua
4. Aloita ankan valmistus, kun laitat kastikkeen kiehumaan. Ruuduta ankanrinnat rasvapuolelta melkein lihaan asti
5. Laita kylmälle pannulle ja levy päälle. Ruskista rasvapuoli rapeaksi ja ota kevyt väri lihapuolelle, mausta
6. Laita uuniin 150 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi
7. Anna vetäytyä foliossa 10 minuuttia
8. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti