Työpaikkani lounasravintolassa oli pari viikkoa sitten tarjolla kasvisannoksena punajuuriröstejä. Käyn harvoin lounaalla, mutta näitä piti käydä maistamassa. Turha keikka, ei ollut kyseinen mössö röstiä nähnytkään. Ajattelin lyödä paremmaksi ja tein maaliskuun alussa sunnuntailounaan alkupalalle kasvisröstit. Kasvissyöjä voi jättää lisäkkeenä olleen lohen pois ja sekoittaa kastikkeeseen vaikka pähkinöitä. Ohje on Maku-lehden jouluisesta numerosta. Näitä olisi helppo tehdä isommallekin porukalle, sillä röstit paistetaan uunissa. Ai niin, tuliko parempaa? Meidän perheemme ainakin piti.
KASVISRÖSTIT LOHEN JA PIPARJUURIKASTIKKEEN KANSSA
annoksesta tulee neljä röstiä
2 porkkanaa
1 sipuli
2 pientä punajuurta
1/2 tl suolaa
kierros mustapippuria myllystä
1 kananmuna
1/4 dl voisulaa
2 rkl hunajaa
*
piparjuurikastike:
n 100g ranskankermaa
2 tl raastettua piparjuurta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
*
lisäksi:
150g kylmäsavulohta
1. Tee ensin piparjuurikastike jääkaappiin maustumaan sekoittamalla kaikki aineet keskenään
2. Valmista röstit. Kuori punajuuret, porkkanat ja sipulit. Raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita mukaan suola ja pippuri, anna mehusta vartti. Purista ylimääräinen neste pois ja lisää raasteeseen kananmuna
3. Laita leivinpaperi uunipellille, voitele se kevyesti voilla. Nosta neljä röstikekoa leivinpaperille ja painele keot litteiksi ympyröiksi. Valuta päälle voisulaa ja hunajaa. Paista röstit 200 asteessa 20 minuuttia
4. Nosta röstit lautasille hieman jäähtyneenä ja asettele päälle lohta ja piparjuurikastiketta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti