keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Intian makuja

Arkiruoka saa mielellään olla nopeasti valmistuvaa, lämmittäessä vain paranevaa ja tietenkin maukasta. Tällöin keitto on hyvä vaihtoehto. Liian usein menen nakki- tai jauhelihakeittolinjalla. Lohikeitto osoittaa jo suurta luovuutta. Arkisen tiistain keiton ohje on sovellettu  Toivekoti ja puutarha-lehden numerosta  2/12.  Vaikka mausteita on reilusti, ainakin meillä ei tarvittu niiden vuoksi erillistä kauppareissua. Ohjeen vihanneksetkin voi korvata jollain toisella. Intialaiseen tapaan, vaikka kanakeitosta on kyse, kana on vain sivuroolissa maun antajana ja erilaiset vihannekset tekevät keitosta ruokaisan. Keitosta riittää vielä osalle porukasta yhteen lämmityskertaan eli ohje on n 6:lle.

INTIALAINEN KANAKEITTO

3 broilerinfileetä 
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raasteena
rypsiöljyä
0,5 tl cayennepippuria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl rouhittua kardemummaa
1 tl kanelia
1,5 l kanalientä
3 kiinteää perunaa
2 isoa porkkanaa
1 dl sokeriherneenpalkoja
1 dl pakastemaissia
100g tuoretta pinaattia
1 tlk (à 400g) kookosmaitoa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi. Viipaloi herneenpalot ohuiksi suikaleiksi. Hienonna myös pinaatti suikaleiksi
2. Leikkaa broilerunfileet ohuiksi paloiksi
3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja inkivääri, paistele hetki. Lisää muut mausteet ja sekoittele antaen makujen irrota. Lisää broilerinfileet ja paista kymmenen minuuttia
4. Lisää kanaliemi, peruna ja porkkana. Keitä noin vartti kunnes perunat ovat kypsiä
5. Lisää kookosmaito, maissi ja hernesuikaleet, anna kiehua minuuttia, lisää pinaatti ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria

 (tällä kertaa alkuperäisen ohjeen kookoshiutaleet, mantelilastut ja rusinat jäivät pois, myös vihanneksia muokkasin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti