sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Sunnuntaikalaa

Eilisen Hectorin konsertin jälkeen koukkasimme vielä Susan grillin kautta. Loppukotimatka sujui mukavasti muhkean hampurilaisen, ja tietysti kaikilla mausteilla, lämmittäessä vatsaa ja käsiä. Susan ansioksi laskettakoon vähäisistä yöunista huolimatta varsin kohtuullinen olo aamulla. Koska dagen efteriin kuuluva ruoka nautittiin jo eilen, tänään lounaalle valmistui kalaa. Tuttu resepti, tällä kertaa nieriästä. Kalan kaverina oli perunoita, rakuunaporkkanoita sekä salaattia.

NIERIÄÄ SITRUS-PIPARJUURIKASTIKKEESSA

4 pientä fileetä nieriää
suolaa, pippuria
*
2 sitruunaa
4 mandariinia
2 cm pätkä piparjuurta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
3/4 dl kapriksia
1/2 dl oliiviöljyä
1. Poista nieriästä ruodot leikkaamalla. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla
2. Raasta yhden sitruunankuori kattilaan. Purista mukaan kahden sitruunan ja neljän mandariinin mehu (tai yhden appelsiinin mehu). Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi ja lisää kattilaan. Kuori ja raasta piparjuuri. Ripottele kalan päälle noin 1/4 osa, laita 1/2 kattilaan ja ota loppu talteen. Lisää kattilaan hunaja, sekoita kaikki aineet ja anna kiehua hiljakseen kunnes nestemäärä on huvennut noin puoleen
3. Laita kalat uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia (fileen paksuudesta riippuen)
4. Lisää sitruskastikkeeseen kaprikset ja oliiviöljyä, älä enää keitä. Kaada kastike vuokaan kalojen päälle ja nosta vielä uuniin minuutiksi. Tarjolle tuotaessa levitä loppu piparjuuriraaste pinnalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti