Suunnittelin sunnuntain lounaalle alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Tällä kertaa toteutettiin vain pääruoka ja jälkiruoka, sillä äidin aikaa vaadittiin pikkuneidin huomisen matematiikan kokeen harjoitteluun. Alkuruuaksi aiottu suppilovahverocappuccino jäi siis toteuttamatta. Pääruuaksi valmistui perunamuussia, paistettua maksaa ja punasipulihilloketta ja jälkiruuaksi mutakakkua (pakasteesta) ja chili-vaniljajäätelöä. Pääruuan punasipulihilloke toimii myös chevrejuuston kaverina loistavasti. Ruuan ainesten suhteet vaihtelevat tarjolla olevien aineiden mukaan. Tärkeintä on pitkä, rauhallinen haudutus. Mökillä puuhellalla hilloke on saanut hiljakseen hautua kolmekin tuntia makujen mukavasti tiivistyessä.
PUNASIPULIHILLOKE
3 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl hienonnettua timjamia /rosmariinia
3 rkl hunajaa
1 (-2 )dl punaviiniä
ripaus suolaa, pari kierrosta mustapippuria myllystä
1. Kuori sipulit, hienonna valkosipulit ja suikaloi punasipulit ohuelti
2. Kuullota sipulit ja yrtit öljyssä. Lisää hunaja ja punaviini. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua hiljakseen ainakin puoli tuntia. Lisää tarvittaessa punaviiniä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti