KYLMÄSAVULOHI-ALKUPALAT
150g kylmäsavulohta
pieni purkki ranskankermaa
2 rkl tilliä
2 kevätsipulin vartta
mustapippuria
*
saaristolaisleipää
1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioksi. Hienonna tilla ja kevätsipuli
2. Sekoita lohikuutiot, tilli, kevätsipuli ja ranskankerma. Kierrä mustapippurimyllystä pari kierrosta mausteeksi. Sekoita hyvin. Anna maustua kelmulla peitettynä pari tuntia jääkaapissa
3. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita. Leikkaa piparimuotilla leipäviipaleista palasia. Nosta piparimuotti leikatun palasen päälle ja paineli lohiseosta tasaisesti pinnalle. Toista tarpeeksi monta kertaa. Laita ylijääneet leipäpalaset muovipussiin ja pakasta vastaisen varalle (sopivat esim jouluiseen lohi-mätihyydykekakkuun-ohje seuraa)
4. Koristele hienonnetulla tillillä ja rouhi pinnalle vielä kierros mustapippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti