keskiviikko 9. heinäkuuta 2025

Parhaan cookien metsästys

 Etsin jatkuvasti parasta ohjetta suklaisille kekseille, joissa reuna on ihanan rapea ja keskusta sitkeän tahmea. Tässä  ohjeeessa keksit leivotaan tavallisia amerikkalaisia cookieta pienemmiksi, joten niitä voi siis huoletta syödä useammankin. Kävimme toukokuussa entisen teinin ja miniä uudessa kodissa ja tein tuliaisiksi keksejä, joissa suklaana oli maitosuklaata ja lisäksi suolapähkinöitä. Keksit katosivat neljältä nuorelta yhden iltapäivän aikana, varsin onnistuneita siis. Ohjeen hyvä puoli on, että taikinan voi säilyttää pakastimessa ja paistaa, kun tekee mieli makeaa kahvin kanssa. Keksit ovat parhaimmillaan leipomispäivänä ja sitä seuraavana päivänä, mutta ei niitä ole koskaan jäänyt edes sille seuraavalle päivälle.
PARHAAT COOKIET
48 kpl

125g huoneen lämpöistä voita
1 1/4 dl muscovadosokeria (tai tavallista hienoa sokeria)
1 dl siirappia (tai fariinisokeria)
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 dl suklaata pieneksi hienonnettuna
1 dl suolapähkinöitä pieneksi hienottuna

1. Vaahdota voi ja sokerit sähkövatkaimella
2. Vatkaa kananmuna voi-sokerivaahtoon
3. Yhdistä jauhot, suola, leivinjauhe ja sooda ja sekoita taikinaan. 
4. Hienonna suklaa ja pähkinät ja kääntele taikinaan.
5. Tee taikinasta 3 pötköä ja nosta pötköt pakastimeen. Pakasta vähintään 30 minuuttia. 
6. Leikkaa pötkö 16 palaan ja nosta palat leivinpaperille. Paista 175 asteessa 9-11 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta kiinteitä, mutta keskeltä vielä raa'an oloisia. Keksit kiinteyvät jäähtyessä, joten älä paista liian kauan. 

Valmistusaika: 30 min + taikinan jäädyttäminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti