sunnuntai 27. heinäkuuta 2025

Grillatut nektariinit

Kilon pakkaus nektariineja (tai persikoita) on helppo napata ostoskärryyn. Kotona sitten ottaa yhden ja toteaa kivikovaksi. Jos hedelmien kypsymistä jää odottamaan, ainakin yksi pakkauksesta homehtuu, ennen kuin kypsyy. Jos sinulla on grilli parilalla tai parilapaistinpannu, saat nektariineista helposti hyvää. Kivi pois, nektariini paloiksi, vähän öljyä pintaan ja parilalle kypsymään. Grillaamiseen vähän raa'at hedelmät ovat jopa parempia kuin kypsät. Grillatut nektariinit ovat helppo mökkijälkkäri ranskankerman tai vähän ylellisempi jälkiruoka calvadostilkalla jalostetun mascarponevaahdon kanssa. Nyt grillasin nektariineja ja halloumia salaattiin. Miniäkin, joka vasta Suomeen muutettuaan oppi syömään salaatteja, ihastui tähän suolaisen-makeaan salaattiin.
SALAATTI GRILLATUSTA NEKTARIINISTA JA HALLOUMISTA

4 nektariinia
paketti halloumia
erilaisia salaatteja 
yrttejä; lehtipersiljaa, kesäsipulinvarsia, basilikaa, mäkimeiramia 
(tai mitä yrttimaalla kasvaakin)

kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
3 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Valmista salaattikastike sekoittamalla kaikki aineet
2. Halkaise nektariinit ja poista kivi. Leikkaa puoliskot vielä kolmeen osaan veneiksi
3. Sivele nektariiniveneet salaattikastikkeella ja grillaa parilalla joka puolelle hyvät raidat. Tähän menee nektariinin kypsyydestä riippuen 5-15 minuuttia. Nosta nektariinit sivuun
4. Kuivaa halloumi hyvin ja sivele oliiviöljyllä. Grillaa kuumalla parilalla molemmin puolin vajaa minuutti /puoli. Nosta sivuun ja leikkaa viipaleiksi
5. Revi salaatit tarjoiluastiaan. Levitä nektariiniveneet ja halloumi päälle ja kaada salaattikastike pinnalle
6. Tarjoile hyvä vaalean leivän kanssa tai grillatun kanan, lohen tai muun haluamasi proteiinin kanssa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti