Ensimmäiset kotimaiset mansikat oli jo syöty ja mansikankannat biojätteessä, kun muistin viime kesänä löytämäni mansikkamehun ohjeen. Jatkossa siis mansikankannat talteen ja mehun tekoon. Isosta mansikkalaatikosta tulee muutama desi mansikan kantoja ja siten reilusti mehuakin. Jo yhden pienen mansikkarasian kannoista saa lasillisen mehua ja kantoja voi kerätä muutaman päivän kannelliseen rasiaan jääkaappiin. Sokerin määrää voi lisätä, jos haluaa makeampaa mehua. Mehun voi halutessaan pakastaa, meillä se tulee juotua samantien.
2 dl mansikan kantoja
1-2 rkl hienoa sokeria
6 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
(pala vaniljatankoa)
1. Perkaa mansikat vähän ronskisti, jotta kantaan jää kiinni pala hedelmälihaa. Laita kannat, sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia
2. Anna seoksen jäähtyä ja siivilöi. Nauti sellaisenaan jääkaappikylmänä tai laimenna kivennäisvedellä
Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti