sunnuntai 13. heinäkuuta 2025

Kesän makoisin kastike

 Korealaisen katuruokagurun Roy Choin kastikkeet  Glorian Ruoka & Viinistä piti laittaa kokeiluun. Ensimmäisenä  vinegretti, jossa raikkautta inkivääristä, lämpöä chilistä, ja juuri sopivasti makeutta, happoa ja terävyyttä. Mainio kastike oikeastaan mille vain. Eilen sivelimme vinegrettiä grillattavan lohen pintaan ja käytimme sitä vesimelonisalaatin kastikkeena. Näytin itse perheelle esimerkkiä nuolemalla lautaselle jääneen  soosin, eli hyvää oli. Lopun vinegretin kaadoin aterialta jääneille varhaisperunoille. Tänään siis tiedossa varsin makoisaa perunasalaattia. Korealaista chlijauhetta gochugarua ei minulla ollut ja käytin chlihiutaleita. Niitä olisin voinut laittaa enemmänkin, mutta nytkin kastikkeessa oli mukava polte. Annos on reilu, jos sitä jää ,kaada vinegretti suljettavaan lasitölkkiin ja säilytä jääkaapissa ja käytä noin viikossa.
KOGI-VINEGRETTI

3 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
3 kesäsipulin vartta
1 tl chilihiutaleita 
( alkuperäisessä ohjeessa 1 1/2 rkl gochugarua)
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 dl soijaa
2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl paahdettua seesamiöljyä
1 dl rypsiöljyä

1.Kuori ja raasta valkosipuli, raasta inkivääri, hienonna sipulinvarret. Sekoita kaikki aineet ja anna tekeentyä tovi. Voit valmistaa vinegretin myös tehosekoittimella

Käyttö: 
Sivele lohifilee vinegretillä ja grillaa tai paista uunissa. Lisää vinegrettiä pinnalle vielä tarjoiluvaiheessa TAI kaada vinegrettiä keitetyille varhaisperunoille, sekoita hyvin ja anna perunoiden jäähtyä. Tarjoillessa lisää seesaminsiemeniä pinnalle TAI suikaloi varhaiskaali, lisää vinegretti ja sekoita TAI mitä ikinä keksitkin

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti