Kukkakaali on hyvää niin raakana kuin kypsänäkin, kunhan sitä ei valmista koulukeittolan tapaan ylikypsäksi. Kun Linkkarissa oli Henri Alenin resepti ja lähimarketissa viikon kasviksena kukkakaali euron kilo, pitihän resepti laittaa kokeiluun. Hyvää (kasvis)ruokaa. Kun proteiinina ovat kikherneet, käy curry myös vegaanille. Meillä curry riittää kahteen ateriaan, isompiruokaiset keittäköön vaikka riisiä lisäksi.
KUKKAKAALI-KIKHERNECURRY
kolmelle-neljälle
kukkakaali
prk kikherneitä (310g)
sipuli
3 rkl kuorittuja manteleita (nyt mantelilastuja)
1 rkl keltaista currytahnaa
prk kookosmaitoa
1/2 tl jauhettua korianteria
suolaa
limetti
rypsiöljyä
1dl leikattua kevätsipulia (nyt kesäsipulin varsia)
1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kukkakaali isoiksi nupuiksi. Kuullota kukkakaali ja sipuli öljyssä. Lisää mukaan korianteri ja currytahna. Lisää mukaan kookosmaito ja hauduta viisi minuuttia
2.Huuhtele ja valuta kikherneet, ja lisää mukaan. Paahda mantelit pannulla ja lisää joukkoon. Hauduta noin 10 minuuttia. Viimeistele suolalla, leikatulla kesäsipulilla ja limettimehulla
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti