maanantai 18. syyskuuta 2023

Arkiruokaa- oman maan kesäkurpitsaa III

Jääkaapin vihanneslokero pursuaa tuoreita vihanneksia, mutta mitään ideaa niiden valmistamiseen ei ole. Onko tuttua? Minulla käy usein arkena niin. Silloin pilkon kokoelman vihanneksia ja käytän paistinpannulla. Lisäksi jotain proteiinia, näin kesällä tuoreita yrttejä ja ruoka on valmista alle puolessa tunnissa. Vihanneksia ei kannata kypsentää liian kypsäksi, vaan jättää vähän nappakkuutta, niin suutuntuma ja makukin on parempi. 


KESÄKURPITSA-TOMAATTI-BROILERIPANNU

sipuli
valkosipulinkynsiä
tuoretta timjami
kesäkurpitsa
paprika
kirsikkatomaatteja
broileria
rypsiöljyä
chilirouhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Riivi timjamista lehdet talteen. Halkaise kesäkurpitsä ja leikkaa viipaleiksi. Suikaloi paprika ja puolita kirsikkatomaarit. Hienonna paprika. pilko broileri (nyt sisäfileitä) annospaloiksi
2. Paista broileria hetki rypsiöljyssä, lisää sipulit ja timjami ja jatka paistamista vielä hetki. Nosta sivuun
3. Laita kesäkurpitsa ja paprika pannulle, paista pari minuuttia, lisää tomaatit ja broileri-sipuliseos ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Mausta ja tarjoile (vaalean leivän kanssa)

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti