sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Pizzaa kotiterassilla

Aurinkoinen viikonloppu houkutteli ulkoiluun. Kävelimme eilen pitkän lenkin, kävimme katsomassa parikin näyttelyä ja samalla teimme pikaiset ruokaostokset.  Lidlistä tarttui mukaan tarjouksessa ollut valmis pizzapohja, jossa oli tomaattikastike mukana. Olin ajatellut tehdä parsapizzaa, joten tomaattikastike oli tarpeeton. Käytin sen kyllä tänään tuoretomaattiputtanescaan. En ole ennen valmispohjaa käyttänyt ja pohja oli ihan näppärä, valmiiksi leivinpaperin päällä auki rullattavaksi. Pohja oli mielestämme turhan paksu, ja makuakaan siinä ei juuri ollut. Nopeutti kyllä pizzan valmistumista ja maku tuli täytteistä. Jäi enemmän aikaa nauttia auringosta!
 

PARSAPIZZA
(kahdelle)

paistovalmis pizzapohja tai 1/2 annosta pizzataikinaa
*
1 dl ranskankermaa
sitruuna
valkosipulin kynsi
suolaa
*
1/2 nippua vihreää parsaa
parikymmentä kirsikkatomaattia
mozzarellaa
(pari palaa parmankinkkua)
mustapippuria myllystä
*
1/2 punttia basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

1. Valmista ensin basilikaöljy. Laita basilika, öljy kulhoon, raasta mukaan pieni nokare valkosipulia. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta suolalla
2. Tee pizaataikina tai käytä valmista pohjaa. Laita uunipelti uuniin ja uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
3. Raasta teelusikallinen sitruunankuorta, ja lisää ranskankerman sekaan. Raasta nokare valkosipulia ja purista pari teelusikallista sitruunanmehua mukaan. Mausta suolalla ja sekoita hyvin
4. Laita taikinan leivinpaperille ja levitä ranskankerma päälle. Leikkaa parsat pitkittäin kahtia ja vielä kahtia, lado parsat ranskankerman päälle. Leikkaa tomaatit kahtia ja levitä pizzapohjalle. Revi mozzarellasta paloja ja levitä sinne tänne pizzan päälle. Ota uunipelti uunista ja vedä pizza pellille. Paista n 12-15 minuuttia
5. Lisää paistetun pizzan päälle pari kierrosta mustapippuria myllystä, (muutama parmankinkkusuikale) ja viimeistele basilikaöljyllä

Valmistusaika: 30 min (valmiilla pizzapohjalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti