Näin talvella tuorekasvisten hinnat pomppaavat, eikä laatukaan ole aina parhaimmillaan. Silloin kun löydän vaikka paprikoita mielestäni sopivalla hinnalla, ostan niitä monta ja sitten mietin seuraaville päiville ruokia joihin menee paprikaa. Viime viikon aterioista löytyi niin tämä keitto kuin täytetyt paprikatkin. Linssit tekevät keitosta ruokaisan ja paahdettu paprika antaa täytetäisen, savuisen makean maun
LINSSI-PAPRIKAKEITTO PAAHDETUISTA PAPRIKOISTA
(kolmelle)
2 paprikaa
2 porkkanaa
sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 prk käyttövalmiita linssejä
5 dl vettä
suolaa, mustapippuria myllystä
savupaprikaa
chilihiutaleita myllystä
ripaus sokeria
rypsiöljyä
1. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin muutaman osaan. Leikkaa sipulit neljään osaan. Halkaise paprikat ja poista siemenet.
2. Laita porkkanat kulhoon ja kaada päälle liraus rypsiöljyä, ja ripaus suolaa ja savupaprikaa, sekoita. Laita porkkanat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225 asteisessa uunissa, kunnes porkkanat alkavat antaa periksi, mutta eivät ole vielä kypsiä. Laita paprikat samaan kulhoon ja sekoittele öljyn kanssa. Lisää paprikat uunipellille yhdessä sipuleiden kanssa. Jatka paahtamista 20-25 minuuttia kunnes paprikat alkavat tummua
3. Laita paprikat muovipussiin, ja odota kunnes ne jäähtyvät sen verran, että saat poistettua kuoren. Laita porkkanat kattilaan. Poista sipuleista kuoret ja lisää ne ja paprikat kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja linssit. Anna kiehua 5-10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta ja anna kiehua vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai ripotteiden (siemenet/ pähkinät, krutongit, raejuusto/fetajuusto..) kanssa
Valmistusaika: 1 h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti