keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Pasta alla Norma

Kesäisin yksi vakioruokamme mökillä on kasvispasta. Usein mukana on vain tomaatteja ja sipulia, kuten tässä tuoretomaattipastassa. Viime kesänä käytimme Matomutkan puutarhan satokausikassin kasviksia. Lomalla kun olimme ei yhtään reseptiä päätynyt blogiin, facen puolella taitaa olla kuvia. Nyt toteutukseen pääsi minun versioni italialaisesta klassikosta. Ohjeessa ei ole määriä, sillä resepti rakentui tehdessä. Kaapissa ei ollutkaan tomaattimurskaa, joten käytin paketin kirsikkatomaatteja, sekä pari tavallista. Mukaan pääsi myös puolikas punaista ja keltaista makeaa paprikaa. Munakoiso saa olla kastikkeen tähti, ja muista kasviksista tulee kastikkeen pohja. Kasvispastat ovat aina olleet lemppareitani, ja tämä meni heittämällä kärkikastiin


PASTA ALLA NORMA eli MUNAKOISOPASTA

munakoiso(ja)
tomaatteja
paprikaa
(puna)sipulia
kesäsipulia
valkosipulia
kapriksia
punainen chili
(puna)viinietikkaa
suolaa, mustapippuria myllystä
chilirouhetta
rypsiöljyä
*
pastaa
tuoretta basilikaa
parmesaania

1. Kuori ja hienonna sipulit, viipaloi kesäsipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuutioi tomaatit ja paprikat
2. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä pari minuuttia, lisää chili ja tomaatit ja kaprikset. Sekoittele ja anna poreilla viisi minuuttia. Painele muutaman kerran sauvasekoittimella, mukaan saa jäädä sattumia. Mausta suolalla, mustapippurilla  ja (puna)viinietikalla sekä halutessasi chilirouheella
3. Kuutioi munakoiso. Paista palat muutamassa erässä runsaassa öljyssä
4. Siirrä paistetut munakoisot tomaattikastikkeeseen ja hauduta vartti
5. Keitä lisäksi pastaa ja tarjoile basilikan ja vastaraastetun parmesaanin kanssa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti