maanantai 24. toukokuuta 2021

Kesäkauden perunasalaatti

 Keitin lauantaina mökillä kattilallisen perunoita korvasienikastikkeen seuraksi. Perunoita oli kahdelle aivan liikaa, mutta tarkoituksella. Eilen tein osasta perunoita Nizzan salaatin, kuten usein kesällä. Tänään jäljellä oli vielä 6 perunaa. Ensin ajatuksissa oli pyttipannu. Sitten muistin kaapissa olevan savumuikkupurkin ja päädyinkin salaattiin. Nyt perunat marinoituivat kastikkeessa puolisen tuntia. Jos perunat pilkkoo kastikkeeseen marinoitumaan vielä lämpiminä, on tulos entistä maukkaampi. Muikun sijasta voi käyttää myös nykyisin hyvin saatavilla olevia särkisäilykkeitä. 


SAVUMUIKKU-PERUNASALAATTI
(kahdelle)

6 keitettyä perunaa
250g kirsikkatomaatteja
purkki savumuikkuja öljyssä (muikkuja 150g)
iso salottisipuli
suolaa, mustapippuria myllystä
2 tl kokojyvä dijonsinappia
loraus sitruunamehua
ripaus sokeria
2 kananmunaa
ruohosipulia ja/tai rucolaa

1. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 150 asteisessa uunissa 40 minuuttia
2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, sinappi, sitruunanmehu, muikkupurkin öljy, ja ripaus sokeria. Leikkaa perunat reiluiksi kuutioiksi ja sekoita kastikkeeseen
3. Keitä 2 kananmunaa pehmeiksi
4. Sekoita jäähtyneet tomaatit ja muikut perunoiden joukkoon. Hienonna yrtit ja sekoita mukaan. Laita salaatti tarjoiluastiaan ja kuori ja paloittele kananmunat pinnalle

Valmistusaika: 10 minuuttia + tomaattien paahtaminen 40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti