torstai 6. toukokuuta 2021

Syökää silakkaa

Suunnittelin loppuviikon ostoslistaa, kun huomasin silakkafileiden olevan tarjouksessa. Eivätpä ne kalliita ole muutenkaan. Silakkaa ei kyllä ole tullut tehtyä aikoihin. Tänään lounaalla siis perinteiset ruisjauhoilla leivitetyt silakkapihvit perunamuusin kanssa. Perinteistä poiketen täytin fileet yrteillä maustetulla tuorejuustolla, jääkaapissa kun sattui olemaan avattuna maustamatonta tuorejuustoa. Perinteistä poikkesin myös paistamalla silakat uunissa. Rapeudessa uunipaisto häviää voissa pannulla paistamiselle, maku on yhtähyvä ja voin poisjättäminen tekee ruuasta terveellisempää, eikä koko asunto haise paistetulle silakalle.

SILAKKAPIHVIT UUNISSA

silakkafileitä (n 150-200g / ruokailija)
maustamatonta tuorejuustoa
sinappia
ruohosipulia
tilliä
suolaa, mustapippuria myllystä
ruisjauhoja

1. Parita silakkafileet, eli etsi aina kaksi samankokoista fileetä. Lado puolet leivinpaperoidulle uunipellille nahkapuoli alaspäin
2. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja sekoita tuorejuustoon, mausta sinapilla. Sekoita hyvin ja levitä reilu teelusikallinen täytettä jokaiselle silakkafileelle. Laita täytettyjen fileiden päälle loput silakkafileer nahkapuoli ylöspäin
3. Kaada ruisjauhot lautaselle, mausta suolalla ja mustapippurilla. Leivitä täytetyt silakkafileet molemmin puolin ruisjauhossa ja nosta takaisin uunipellille
4. Paista 200 asteisessa uunissa n 10 minuuttia
5. Tarjoile perunamuusin ja yrteillä maustetun jugurtin tai kermaviilin kanssa. Jos paistettuja fileitä jää, ne maistuvat kylminäkin erinomaisilta ruisleivän päällä, levitteenä voi käyttää yrteillä maustettua jugurttia. 

Valmistusaika: 30 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti