lauantai 1. toukokuuta 2021

Uuden opettelua

Opettelu uuden kotipaikkakunnan mahdollisuuksista on aluillaan. Kulttuuritarjonnan osalta kaikki on nyt kiinni. Liikuntaan on sensijaan mahdollisuudet ihan takapihalla, viiden kilometrin lenkkipolku kiertää Pukinvuoren ympäri. Kävimme jo testaamassa parin sadan metrin päässä olevat kuntoportaatkin. Matkat ostoksillekin tehdään täällä kävellen. Kaupoissa on toki pienemmät valikoimat kuin Helsingissä, joten ilahduin löytäessni pieniä kesäkurpitsoja, paksoita ja innoissani ostin jopa viikunoita tietämättä edes mitä niistä valmistan. Pekoniin käärityt viikunat olisivat mukavaa "ruuanlaittoruokaa" grillatessa. Kolea keli ei houkuttele grillaamaan, ja tein viikunoista sinihomejuuston kanssa salaattia. Viikunat olivat mukavan kypsiä ja ne olisi voinut käyttää sellaisenaan, nyt kuitenkin paistoin ne voin ja hunajan kanssa.


VIIKUNA-SINIHOMEJUUSTOSALAATTI

salaattisekoitusta
4 viikunaa
100g sinihomejuustoa
50g saksanpähkinöitä
nokare voita
hunajaa
appelsiini
saksanpähkinäöljyä

1. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta pähkinät sivuun
2. Laita pannulle nokare voita ja loraus hunajaa. Leikkaa viikunat pitkittäin kuuteen osaan ja laita pannulle, paista hetki ja lisää pannulle puolen appelsiinin mehu. Anna kiehahtaa
3. Levitä salaatti tarjoiluastiaan ja lisää viikunat. Murustele juusto viikunoiden päälle. Murskaa pähkinöitä vähän ja ripottele ne pinnalle. Lirauta päälle vielä vähän hunajaa ja saksanpähkinäöljyä

Valmistusaika: 15 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti