tiistai 17. syyskuuta 2019

Loppukesän perunoita_ Shake-shake potatoes recipe in English

Kesän aikana olen lukenut niin lehdistä kuin ystävien somepäivityksistä mukavan kuuloisesta perunalisäkkeestä. Muistelen myös entisen kollegan Jatan käyttäneen tätä tekniikkaa tavallisen perunamuusin valmistuksessa (jolloin nesteenä maito). Eräänä kesäisenä viikonloppuna kuhan seuraksi piti keksiä maukas ja nopea lisäke, joten nyt oli hyvä kokeilla hölskypottuja. Olipa helppoa ja hyvää. Täydellinen lisäke paistetulle  tai grillatulle kalalle, lihalle tai vaikka makkaralle.
Recipe in English below Finnish one


HÖLSKYPOTUT tai hölskymuusi
(neljälle-kuudelle)

 1 kg varhaisperunoita
voita
sipulinvarsia
tuoretta tilli
2 prk sitruuna-tilli ranskankermaa

1. Pese perunat, mutta älä kuori, ja keitä (yli)kypsiksi
2. Kaada vesi pois ja lisää reilu nokare voita. Laita kansi päälle ja hölskytä kattilaa napakasti muutama kerta. (Parilla hölskytyksellä perunat jäävät liki kokonaisiksi, pehmeiksi keitetyillä perunoilla ja reilulla hölskytyksellä saat aikaan hölskymuusia)
3. Hienonna sipulinvarret ja tilli. Lisää ne ja ranskankermat kattilaan, sekoita hyvin ja laita tarjolle

Valmistusaika: 30 min



SHAKE-SHAKE POTATOES
 ( for 4-6 persons)

1 kg summer potatoes
butter
onion stalks / spring onion
fresh dill
lemon- dill  french cream  (sour cream or yogurt) - "ranskankerma" in Finland

1. Wash potatoes, but don´t peel them. Boil potatoes in salted water little bit over so they are soft

2. Drain potatoes and add a generous amount of butter. Put lid on and shake couple times
3. Chop onion stalks/ spring onion and dill. Add to pan together with french cream  (or other sour cream product), mix well and serve.

Tip 1. With really soft boiled potatoes and heavy shaking you get potato mash and gentle shaking gives you more like potato salad


tip 2. If seasoned french creme is not available, you can use also other sour cream or even (turkish/ greek) yogurt and add more fresh herbs. You can vary herbs based on what is available and you like


Preparation time: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti