sunnuntai 10. helmikuuta 2019

"Mitä tänään leivottaisiin?"

Teinineiti kotiutui lauantaina poikaystävältään ja ensimmäinen kommentti oli: "mitä tänään leivottaisiin?" Olohuoneen pöydällä oli kasa leivontakirjoja, joita neiti hetken selaili ja päätyi suklaiseen piirakkaan. Luimme ainelistan läpi ja totesimme aineita löytyvän kotoa. Neiti paloitteli jo pohjan voita pehmenemään, kun luin reseptin läpi. Mielessäni totesin tämän olevan nyt vaikeimmasta päästä, sillä muistelin vastaavaan kompastuneen muutaman Master chef kanditaatin. En kuitenkaan sanonut tätä ääneen. Huolellista siivilöimistä, mittaamista, paistaminen ajastimen kanssa ja pääsimme reilu kolme tuntia aloittamisesta herkuttelemaan upealla leivonnaisella. Ohje kirjasta Suklaaunelmat. 



MISSISIPPI MUD PIE
kahdeksalle

torttupohja:
225g vehnäjauhoja
2 rk tummaa kaakaojauhetta
150g voita huoneenlämpöisenä
25g hienoa sokeria
2 rkl kylmää vettä

suklaatäyte:
175g voita huoneenlämpöisenä
300g (tummaa ruoko)sokeria
4 kananmunaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
3 dl kermaa

Koristelu:
4 dl kuohukermaa
*
suklaata

1. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Leikkaa voi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Nypi voi ja jauhot kunnes seos on nokareista. Lisää sokeri ja vesi ja sekoita pehmeäksi taikinaksi
2. Kuumenna uuni 190-asteeseen. kauli taikina kahden levinpaperin välissä ohueksi ympyräksi ja nosta levinpaperin päällä (irtopohja)piirakkavuokaan ( n 23 cm). Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit ja taikinat pois, jotta saat taikinan tasaisesti vuuan reunoja mukaillen. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja kaada päälle kuivattuja herneitä / riisiä, levitä tasaisesti. Paista 15 minuuttia. Poista herneet/ riisit ja levinpaperi ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki
3. Kuutioi voi kulhoon, lisää sokeri ja vaahdota. Vatkaan kananmunat sekaan yksi kerrallaan. Siivilöi kaakaojauhe mukaan ja sekoita. Sulata suklaa ja vatkaa se kerman kanssa seoksen joukkoon
4. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta vuoka 160-asteiseen uuniin. Paista 45 minuuttia ta kunnes täyte kiinteytyy (me laskimme 45 min jälkeen lämmön 150-asteeseen ja paistoimme vielä 10 min). Jäähdytä torttu täysin
5. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tortun päälle.  Vedä suklaasta lastuja ja peitä tortun pinta niillä. Nosta torttu jääkaappiin ja pidä siellä tarjoiluun asti

Valmistusaika: n.3 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti