MISSISIPPI MUD PIE
kahdeksalle
torttupohja:
225g vehnäjauhoja
2 rk tummaa kaakaojauhetta
150g voita huoneenlämpöisenä
25g hienoa sokeria
2 rkl kylmää vettä
suklaatäyte:
175g voita huoneenlämpöisenä
300g (tummaa ruoko)sokeria
4 kananmunaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
3 dl kermaa
Koristelu:
4 dl kuohukermaa
*
suklaata
2. Kuumenna uuni 190-asteeseen. kauli taikina kahden levinpaperin välissä ohueksi ympyräksi ja nosta levinpaperin päällä (irtopohja)piirakkavuokaan ( n 23 cm). Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit ja taikinat pois, jotta saat taikinan tasaisesti vuuan reunoja mukaillen. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja kaada päälle kuivattuja herneitä / riisiä, levitä tasaisesti. Paista 15 minuuttia. Poista herneet/ riisit ja levinpaperi ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki
3. Kuutioi voi kulhoon, lisää sokeri ja vaahdota. Vatkaan kananmunat sekaan yksi kerrallaan. Siivilöi kaakaojauhe mukaan ja sekoita. Sulata suklaa ja vatkaa se kerman kanssa seoksen joukkoon
4. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta vuoka 160-asteiseen uuniin. Paista 45 minuuttia ta kunnes täyte kiinteytyy (me laskimme 45 min jälkeen lämmön 150-asteeseen ja paistoimme vielä 10 min). Jäähdytä torttu täysin
5. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tortun päälle. Vedä suklaasta lastuja ja peitä tortun pinta niillä. Nosta torttu jääkaappiin ja pidä siellä tarjoiluun asti
Valmistusaika: n.3 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti