sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Toiveruokaa ankasta

Eilisellä myöhäisellä lounaalla teinineiti muisteli herkullisimpia syömiään ruokia. Yhdeksi suosikikseen hän mainitsi ankanrinnan. Pakastimessa sattui olemaan kaksi ankanrintaa, joten sunnuntain aterian pääraaka-aine oli hankittu. Yrittäjä toi taannoiselta Hakaniemen reissultaan viismaustetta, ja muita Maku-lehden aasialaisen ankanrinnan marinanadin aineita löytyy aina kotoa. Ohjeessa käytetään vuorokauden marinointia, minä ehdin marinoita ankanrintoja kuusi tuntia, ja se tuntui riittävän. Vaikka pyyhin marinadin huolellisesti pois, nahkapuoli liki paloi. Tosin viipaloidussa lihassa pinnan tummuus ei haitannut. Lisäksi sekalaisia vihanneksia (kesäkurpitsa, keltainen paprika, parsakaali, sokeriherneenpalot, ananas, valkosipuli, inkivääri)  sobanuudeleiden kanssa sekä pikkelöityä retikkaa.

AASIALAISET ANKANRINNAT

2 ankanrintaa
*
marinadi:
4 rkl soijaa
4 rkl fariinisokeria
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl viismaustetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä

1. Leikkaa ankanrintoihin terävällä veitsellä ruudukko nahkapuolelle
2  Sekoita marinadin ainekset
3. Levitä marinadi ankanlihalle. Nosta ankanrinnat muovipussiin  ja siirrä jääkaappiin (käännä muovipussia kerran -pari marinoitumisen aikana)
4. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Pyyhi marinadi huolellisesti pois
5. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Kaada loppu marinadi kaksi ankanrintaa vetävän vuuan pohjalle. Laita ankanrinnat kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin, laita lämpö päälle ja paista kunnes rasva sulaa ja pinnasta tulee rapea (3-4 minuuttia), käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta ankanrinnat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 10  minuuttia. Ota vuoka uunista, peitä foliolla ja anna levätä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, valuta vuuan nesteet viipaleiden päälle ja tarjoile

Valmistusaika: 30 min + marinointi minimi 6h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti