AASIALAISET ANKANRINNAT
2 ankanrintaa
*
marinadi:
4 rkl soijaa
4 rkl fariinisokeria
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl viismaustetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1. Leikkaa ankanrintoihin terävällä veitsellä ruudukko nahkapuolelle
2 Sekoita marinadin ainekset
3. Levitä marinadi ankanlihalle. Nosta ankanrinnat muovipussiin ja siirrä jääkaappiin (käännä muovipussia kerran -pari marinoitumisen aikana)
4. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Pyyhi marinadi huolellisesti pois
5. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Kaada loppu marinadi kaksi ankanrintaa vetävän vuuan pohjalle. Laita ankanrinnat kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin, laita lämpö päälle ja paista kunnes rasva sulaa ja pinnasta tulee rapea (3-4 minuuttia), käännä ja paista vielä pari minuuttia. Nosta ankanrinnat uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, peitä foliolla ja anna levätä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, valuta vuuan nesteet viipaleiden päälle ja tarjoile
Valmistusaika: 30 min + marinointi minimi 6h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti