SUPPILOVAHVEROKEITTO AASIALAISIN VIVAHTEIN
rypsiöljyä
2 tl punaista currytahnaa
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 l kasvislientä
1 1/2 rkl teriyakikastiketta
4 tähtianista
n.100g tuoreita suppilovahveroita
n.200g broccolinia eli varsiparsakaalia
n.200 g paksoita
1/2 limettiä
*
1 rkl seesaminsiemeniä
ruohosipulia
1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry- ja sitruunaruohotahna. Paista puolisen minuuttia. Lisää kasvisliemi, teriyakikastike ja tähtianikset
3. Leikkaa broccolinin varret viipaleiksi ja halkaise tarvittaessa. Suikaloi paksoin kovempi valkoinen osa ohuiksi suikaleiksi ja lehtiosa vähän paksummiksi suikaleiksi
4. Lisää kasvikset ja sienet liemeen. Keitä hetki. kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Maista lientä ja tasapainota makua tarvittaessa lisäämällä liemessä käytettyjä mausteita
5. Viimeistele liemi limetinmehulla. Tarjoile seesaminsiementen ja ruohosipulin kanssa
Valmistusaika: 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti