sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Umamia

Viikonlopppuna löysimme kauden ensimmäiset suppilovahverot. Pienen pieniä yksilöitä, jotka sopivat täydellisesti aasialaiseen suppiskeittoon. Ohje jostain alkusyksyn lehdestä. Mökkioloissa kun oltiin jouduin jonkinverran varioimaan alkuperäistä ohjetta ja tässä resepti kuten minä keiton valmistin. Keitosta riittää pääruokana kolmelle. Täyteläisen umaminen liemi, jossa toimisivat muutkin vihannekset


SUPPILOVAHVEROKEITTO AASIALAISIN VIVAHTEIN

rypsiöljyä
2 tl punaista currytahnaa
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 l kasvislientä
1 1/2 rkl teriyakikastiketta
4 tähtianista
n.100g tuoreita suppilovahveroita
n.200g broccolinia eli varsiparsakaalia
n.200 g paksoita
1/2 limettiä
*
1 rkl seesaminsiemeniä
ruohosipulia

1. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry- ja sitruunaruohotahna. Paista puolisen minuuttia. Lisää kasvisliemi, teriyakikastike ja tähtianikset
3. Leikkaa broccolinin varret viipaleiksi ja halkaise  tarvittaessa. Suikaloi paksoin kovempi valkoinen osa ohuiksi suikaleiksi ja lehtiosa vähän paksummiksi suikaleiksi
4. Lisää kasvikset ja sienet liemeen. Keitä hetki. kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Maista lientä ja tasapainota makua tarvittaessa lisäämällä liemessä käytettyjä mausteita
5. Viimeistele liemi limetinmehulla. Tarjoile seesaminsiementen ja ruohosipulin kanssa

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti