lauantai 11. elokuuta 2018

Vohvelibuffet

Kesäloma loppui viime viikolla. Otin kevennetyn lähdön töihin ja aloitin työt vasta tiistaina. Kun mieli kuitenkin aloitti viikon maanantaista, perjantai tuli yllättävän nopeasti. Lauantai aukeni aurinkoisena ja tuulisena. Koko perhe pääsi brunssipöytään ennen yhtätoista. Tarjolla kesäkurpitsavohveleita tuoreen Maku-lehden ohjeella. Täytteissä jokaiselle jotakin: texmex-makuja jauhelihan muodossa, katkarapuja skagen sekä perinteinen pekonin ja vaahterasiirapin yhdistelmä.  Täytteet muodostuivat otetaan mitä kaapissa on -periaatteella, sillä alunperin ostin kesäkurpitsatkin eilistä varten ajatuksella täyttää jauhelihalla ja sienillä.

KESÄKURPITSAVOHVELIT

1 kesäkurpitsa (450g)
75 g parmesaania
2 kananmunaa
2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
*
paistamiseen rypsiöljyä

1. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Raasta parmesaani hienolla terällä
2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita. Lisää kesäkurpitsaraaste ja parmesaani, ja sekoita
3. Yhdistä kuivat aineet ja  lisää kesäkurpitsaseokseen haarukalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 20 minuuttia
4. Paista taikina vohveleiksi ja tarjoile mieleisiesi täytteiden kanssa

Valmistusaika: 30 min + taikinan turpoaminen 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti