maanantai 6. elokuuta 2018

Jälkkäri grillissä

Mökillä valmistamme kesäaikaan suurimman osan ruuasta joko grillissä tai savustimella. Jälkiruokia en ole juuri grillaillut, satunnaisia grillattuja hedelmiä  lukuunottamatta. Mökkileivonta on rajoittunut munkkeihin. Joiden paistamiseen avonainen grillikatos sopii hyvin. Nyt uskaltauduin grillaamaan meille jälkiruokapiiraan, tai oikeastaan kyseessä on pannukakku. Ohje mukailtu Julia Childin kirjasta. Tärkeintä on käyttää epäsuoraa lämpöä, tehdä paistoksesta riittävän ohut ja tarkkailla kypsymistä: jokainen grilli on erilainen. Minun grillissäni kypsymiseen meni vajaa 40 minuuttia. Maun mukaan paistos voi jäädä keskeltä vähän pehmeäksi tai sitten sitä voi kypsyttää keskeltäkin täysin kypsäksi (jolloin reunat ovat jo aika rapsakat)

PERSIKKA-VADELMACLAFOUTIS GRILLISSÄ
(kuudelle)

4 kypsää persikkaa (tai nektariinia/aprikooseja)
1 dl vadelmia (tai mustikoita)
*
3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl hienoa sokeria
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
*
rypsiöljyä leivinpaperin voiteluun
*
hienoa muscovadosokeria paistoksen pinnalle
*
tarjoiluun:
vaniljakastiketta
marjoja

1. Laita grillin uloimmat polttimot keskilämmölle. Voitele leivinpaperi ja aseta uunivuokaan
2. Vatkaa kananmunat rikki, lisää maito, vehnäjauhot, sokeri, suola ja rypsiöljy. Vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä hetki
3. Leikkaa persikat reiluiksi paloiksi vuokaan. Ripottele puolet vadelmista vuokaan. Kaada taikina päälle, ripottele sokeria pinnalle ja nosta vuoka grilliin keskimmäisen (sen kiinni olevan) polttimon päälle. Sulje grillin kansi. Kääntele vuokaa muutaman kerran paistamisen aikana ja säädä tarvittaessa lämpötilaa
4. Tarjoile paistos vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa

Valmistusaika: 20 min + grillaaminen 40 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti