perjantai 23. helmikuuta 2018

Etätyöläisen lounas

Etätyöpäivä alkaa usein jo ennen aamupalaa, ja saattaa jatkua pitkälle iltaan. Välissä pari kuppia kahvia ja ruisvoileipiä, mutta lounas jää tavallisesti "epähuomiossa" väliin. Etätyöläinen istuu yksin kotona, joten kukaan ei käy yhdentoista jälkeen kyselemässä lounaalle lähtijöitä. Perjantaisen etäpäivän kruunaavat vielä parhaimmillaan _ lue pahimmillaan_ kymmenisen puhelinkokousta putkeen, joten ei lounaalle olisi aikaakaan. Eipä ole, ellei sitä itse raivaa kalenteriinsa ja lämmitä eilisen päivällisen jämiä. Jos jääkaapista löytyy kananmunia, pääsee jo toteuttamaan luovuuttaan ja silti lounas on valmis parissa minuutissa. Otetaan siis pari kananmunaa ja katsotaan mitä muuta jääkaapista löytyy. Nyt parmankinkkua, pehmeää vuohenjuustoa ja avokado. Etätyöläinen pääsee siis melkeinpä herkuttelemaan. Ja kun blogimaailmassa ollaan pinnalle kesällä patiolla kasvanutta persiljaa pakastimen kautta.
Munakas on sisältä kermaisen pehmeä, vaikka pinta saikin liikaa väriä
LOUNASMUNAKAS AVOKADON JA PARMANKINKUN KANSSA
yhdelle
2-3 kananmunaa
voita paistamiseen
suolaa
1 rkl pehmeää vuohenjuustoa
loraus kuohukermaa
1/2 avokado
2 siivua parmankinkkua

1. Riko kananmunat kulhoon, lisää vuohenjuusto, kerma ja ripaus suolaa. Vatkaa haarukalla sekaisin
2. Halkaise avokado. (Laita puolisko, jossa kivi kelmuun käärittynä jääkaappiin odottelemaan kunnes käytät sen _ seuraavan päivän munakkaaseen)
3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi . Lisää voi ja anna ruskistua kevyesti. Kaada munakasmassa pannulle, kallistele pannua, jotta massa leviää tasaisesti
4. Sekoita massaa puuhaarukalla kunnes se alkaa hyytyä. Heiluttele pannua vielä hetki. Munakkaan kuuluu jäädä mehevän pehmeäksi
5. Nosta pannu levyltä (minulla jäi levylle ja pinta otti liikaa väriä munakkaan ollessa kuumalla levyllä täytteiden laittamisen ajan) Kaavi lusikalla avokadon puolikas munakkaan päälle ja lisää kinkut. Kallista pannua ja taita lastan avulle kolmannes munakkaasta täytteiden päälle, kallista toiseen suuntaan ja valuta munakas lautaselle taittaen toiseltakin puolelta kolmannes ja nauti heti

Valmistusaika: alle 5 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti