keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Frutti di mare

Ostin joulukuun alussa Kala-autosta kolme kiloa erilaisia äyriäisiä; äyriäissekoitusta, kuorellisia katkarapuja ja seepiaa. Neiti ei jättikatkarapuja lukuunottamatta äyriäisistä perusta, mutta teini rakastaa niitä. Koska teini on kuukauden joululomalla, ehdimme hyvin käyttää osan ostoksestani. Ensimmäisenä matkataan Italiaan ja ruokana on pastaa. Tein neidille oman version pelkillä jättikatkaravuilla.


ÄYRIÄISPASTAA eli PASTA FRUTTI  DI MARE

400g äyriäissekoitusta
150g jättikatkarapuja
250g kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 viipaletta pekonia
punainen chili
1 dl valkoviiniä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
lehtipersiljaa
*
spagettia

1. Sulata  pakastetut äyriäiset ja katkaravut
2. Keitä spagetti ohjeen mukaan al dente
3. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja viipaloi valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna pekoni
4. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki rypsiöljyssä, lisää pekoni ja jatka paistamista kunnes pekoni rapeutuu.  Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa
5. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää pannulle, lisää katkaravut ja äyriäissekoitus
6. Paista muutama minuuttia (älä liian kauan, etteivät äyriäiset ja katkat sitkisty) ja mausta suolalla ja mustapippurilla
7. Nosta spagetti kastikkeen sekaan pannulle, sekoita ja viimeistele lehtipersiljalla

Valmistusaika: 10 min + pakasteiden sulatus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti