ÄYRIÄISPASTAA eli PASTA FRUTTI DI MARE
400g äyriäissekoitusta
150g jättikatkarapuja
250g kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 viipaletta pekonia
punainen chili
1 dl valkoviiniä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
lehtipersiljaa
*
spagettia
1. Sulata pakastetut äyriäiset ja katkaravut
2. Keitä spagetti ohjeen mukaan al dente
3. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja viipaloi valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna pekoni
4. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki rypsiöljyssä, lisää pekoni ja jatka paistamista kunnes pekoni rapeutuu. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa
5. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää pannulle, lisää katkaravut ja äyriäissekoitus
6. Paista muutama minuuttia (älä liian kauan, etteivät äyriäiset ja katkat sitkisty) ja mausta suolalla ja mustapippurilla
7. Nosta spagetti kastikkeen sekaan pannulle, sekoita ja viimeistele lehtipersiljalla
Valmistusaika: 10 min + pakasteiden sulatus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti