lauantai 9. joulukuuta 2017

Alkuruoka marraskuulta

Vaikka töissä on varsin hektistä ja arkipäivän kokkailu on ollut täysin yrittäjän harteilla, yritän viikonloppuisin antaa oman panoksen keittiössä. Isänpäivänä lupauksen mukaisesti pääruokaan käytettiin Kivilahden haukea. Alkuruokaan halusin samanlaisia maanläheisiä, suomalaisia makuja. Pääraaka-aineena lempijuurekseni (tai yksi niistä), punajuuri. Ensin ajattelin tehdä punajuuriröstejä, mutta googlailin aikani ja syntyi idea punajuuricarpacciosta. Tässä minun versioni.

PUNAJUURICARPACCIO

4 pientä punajuurta

marinadi:
1/2 dl hyvää rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa 
1 tl hunajaa
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
*
saksanpähkinöitä
1 tl hunajaa
1 rkl vettä
*
vuohenjuustoa

1. Kuori punajuuret muovihanskat kädessä, keitä suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi "al dente", jäähdytä ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi
2. Hienonna timjami. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet. Nosta punajuuriviipaleet kulhoon ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran
3. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla, lisää hunaja ja vesi. Kääntele seosta kunnes pähkinät karamellisoituvat
4. Leikkaa vuohenjuustosta kiekko jokaista annosta varten. Sivele leivinpaperille rypsiöljyä ja nosta kiekot päälle. Paista uunissa 200-asteessa muutama minuutti, kunnes juusto ottaa vähän väriä
5. Kokoa annokset; ensin lautaselle punajuuria, päälle vuohenjuustokiekko ja pähkinöitä. Viimeistele muutamalla tipalla marinadia. 

Valmistusaika: 20 min + maustuminen 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti