sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Chu Chee Pla

Kolmas adventti on kulunut jouluvalmisteluissa. Aamulla leivoin perinteistä lihapiirakkaa mökille mukaanotettavaksi ja sen jälkeen kirjoittelin joulukirjeen. Yrittäjä kävi ainoan suomalaisen, ja Euroopan suurimman joulukoristevalmistajan, Weisteen myymälässä ostamassa meille Suomi100 joulupallot. Sovimme, että tästä eteenpäin nuoriso saa aina yhden Weisteen pallon jouluna ja emme osta enää Kauko-Idästä  tuotuja joulupalloja. Kauko-Itään kuitenkin matkattiin tämän päivän lounaalla. Pyyhin pölyjä keittiön hyllystä ja käteeni osui Maku-lehdestä talteen otettu ruoka-ohje thaimaalaisesta currysta. Olin jo hankkinut lohta ateriaa varten, ja vaihdoin alkuperäisen ideani tähän. Tein pieniä muokkauksia alkuperäiseen reseptiin eli kyseessä ei ole Chu Chee Pla, vaan sen keltainen versio.

LOHTA KELTAISESSA CURRYSSA
kuudelle

800g lohta
suolaa
rypsiöljyä
pieni punasipuli
punainen chili
4 rkl keltaista currytahnaa
1 prk à 400ml kookosmaitoa
4 dl kanalientä
4 kaffirlimetinlehteä
10 kirsikkatomaattia
125g tuoretta pinaattia
1 rkl tummaa ruokosokeria
3 rkl kalakastiketta
2  tl sitruunamehua
*
korianteria

1. Leikkaa lohi reiluksi nahattomiksi kuutioiksi
2. Kuori ja suikaloi sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi
3. Kuullota sipulia ja puolet chilistä hetki rypsiöljyssä, lisää currytahna ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää kanaliemi ja kookosmaito, kiehauta ja lisää kaffirlimetinlehdet. Anna hautua 10 minuuttia
4. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää liemeen, lisää pinaatit ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta sokerilla, kalakastikkeella ja sitruunanmehulla. Tarkista maku.
5. Paista kalat rypsiöljyssä molemmin puolin mehukkaan kypsäksi, mausta suolalla ja nosta liemeen. Viimeistele chiliviipaleilla ja korianterilla ja tarjoile keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti