LOHTA KELTAISESSA CURRYSSA
kuudelle
800g lohta
suolaa
rypsiöljyä
pieni punasipuli
punainen chili
4 rkl keltaista currytahnaa
1 prk à 400ml kookosmaitoa
4 dl kanalientä
4 kaffirlimetinlehteä
10 kirsikkatomaattia
125g tuoretta pinaattia
1 rkl tummaa ruokosokeria
3 rkl kalakastiketta
2 tl sitruunamehua
*
korianteria
1. Leikkaa lohi reiluksi nahattomiksi kuutioiksi
2. Kuori ja suikaloi sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi
3. Kuullota sipulia ja puolet chilistä hetki rypsiöljyssä, lisää currytahna ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää kanaliemi ja kookosmaito, kiehauta ja lisää kaffirlimetinlehdet. Anna hautua 10 minuuttia
4. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää liemeen, lisää pinaatit ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta sokerilla, kalakastikkeella ja sitruunanmehulla. Tarkista maku.
5. Paista kalat rypsiöljyssä molemmin puolin mehukkaan kypsäksi, mausta suolalla ja nosta liemeen. Viimeistele chiliviipaleilla ja korianterilla ja tarjoile keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
Valmistusaika: 30 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti