maanantai 8. toukokuuta 2017

Maukasta arkiruokaa

Perinteinen kaalilaatikko on suurta herkkuamme. Aiemmin ehkei teinille niin mieleistä, mutta amerikkalaisen vuoden jälkeen varmaankin maistuisi. Tämä versio maistuisi ainakin. Sopiva sekoitus makeutta ja mausteita, ihana
aromaattinen tuoksu. Söin sunnuntaina alkuviikon ruuaksi tarkoittua laatikkoa suoraan vuuasta heti uunista ottamisen jälkeen. Laitoin tunnisteeksi myös kasvisruuan, sillä tämä ei oikeastaan kaipaa tuota broileria. Toki broilerinsuikaleiden tilalla voi olla broilerin jauhelihaakin
Alkuperäinen ohje Maku-lehdestä, vähän muokkautui matkan varrella.


KAALILAATIKKO THAITYYLIIN
viidelle
1 dl basmatiriisiä
1 kg valkokaalia
(josta poistetaan kanta, eli jää n 850g)
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
450g maustamattomia broilerinsuikaleita
(voisi jättää poiskin)
3 valkosipulinkynttä
1 (-2) punaista chiliä
cm tuoretta inkivääriä
400ml kookosmaitoa
rkl soijakastiketta
2rkl fariinisokeria
vettä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria

1. Keitä  riisi paketin ohjeen mukaan, mutta korvaa 1 dl vedestä kookosmaidolla
2. Suikaloi kaali, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kaali ja sipuli rypsiöljyssä ja kaada öljyttyyn uunivuokaan
3. Kuori ja suikaloi porkkanat, lisää uunivuokaan. Lisää kypsä riisi vuokaan. Mausta seos suolalla ja  mustapippurilla, sekoita 
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri
5. Paista broilerinsuikaleet rypsiäljyssä, lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää broileri mausteineen vuokaan. Huuhtele pannu  desilitralla vettä, raaputa kaikki maku talteen ja kaada vesikin vuokaan. Sekoita hyvin
6. Sekoita soija ja fariinisokeri sekä pari kierrosta mustapippuria myllystä kookosmaitoon.Kaada seos muiden ainesten päälle uunivuokaan
7. Paista 175-asteessa 1 1/2 tuntia

Valmistusaika: 30 min + paistaminen 1h 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti