aromaattinen tuoksu. Söin sunnuntaina alkuviikon ruuaksi tarkoittua laatikkoa suoraan vuuasta heti uunista ottamisen jälkeen. Laitoin tunnisteeksi myös kasvisruuan, sillä tämä ei oikeastaan kaipaa tuota broileria. Toki broilerinsuikaleiden tilalla voi olla broilerin jauhelihaakin
Alkuperäinen ohje Maku-lehdestä, vähän muokkautui matkan varrella.
KAALILAATIKKO THAITYYLIIN
viidelle
viidelle
1 dl basmatiriisiä
1 kg valkokaalia
(josta poistetaan kanta, eli jää n 850g)
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
450g maustamattomia broilerinsuikaleita
(voisi jättää poiskin)
3 valkosipulinkynttä
1 (-2) punaista chiliä
3 cm tuoretta inkivääriä
400ml kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
2rkl fariinisokeria
vettä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
1. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan, mutta korvaa 1 dl vedestä kookosmaidolla
2. Suikaloi kaali, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kaali ja sipuli rypsiöljyssä ja kaada öljyttyyn uunivuokaan
3. Kuori ja suikaloi porkkanat, lisää uunivuokaan. Lisää kypsä riisi vuokaan. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla, sekoita
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri
5. Paista broilerinsuikaleet rypsiäljyssä, lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää broileri mausteineen vuokaan. Huuhtele pannu desilitralla vettä, raaputa kaikki maku talteen ja kaada vesikin vuokaan. Sekoita hyvin
6. Sekoita soija ja fariinisokeri sekä pari kierrosta mustapippuria myllystä kookosmaitoon.Kaada seos muiden ainesten päälle uunivuokaan
7. Paista 175-asteessa 1 1/2 tuntia
Valmistusaika: 30 min + paistaminen 1h 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti