keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Melkein itämaista lohta

Tein taannoin ankkaa hoisin-kastikkeessa. Annos oli erittäin maukas ja valmistui nopeasti. Kuva on tallessa, vaikka bloggaaminen onkin jäänyt tekemättä. Viikonloppuna käytin samaa ohjetta loheen ja nopea, muka-itämainen ateria oli valmis. Aineet niitä mitä kaapissa sattui löytymään, joten tarkkoja määriäkään ei ole. Maistui kaikille.

HOISINLOHTA JA NUUDELEITA

600g lohta
hoisin-kastiketta
*
munanuudeleita
vihreää parsaa
kesäkurpitsaa
sokeriherneitä
punasipulia
valkosipulia
chili
tuoretta inkivääriä
rypsiöljyä
seesamiöljyä
limetti

1. Poista lohesta nahka ja ruodot ja leikkaa lohi annospaloiksi. Laita palat marinoitumaan hoisin-kastikkeeseen puoleksi tunniksi
2. Kiehauta nuudelit, huuhtele ja jäähdytä
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuori inkivääri ja raasta
4. Pilko vihannekset
5. Kuullota sipulit rypsiöljyssä wokkipannulla, lisää chili ja inkivääri, paista muutama minuutti. Lisää vihannekset, paista muutama minuutti ja lisää kypsät nuudelit. Sekoittele kunnes nuudelit ovat lämmenneet, lisää vielä seesamiöljyä ja limetin mehua. Tarjoile lohen kanssa
6. Paista lohi. Pyyhi liika marinadi pois ja paista kuumalla pannulla (tai grillaa) nopeasti, älä anna kypsyä liikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti