UNELMAKÄÄRETORTTU
(gluteeniton)
kääretorttupohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
150 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen
2.Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, ja levitä tasaiseksi.Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia
3.Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Laita päälle kostea keittiöpyyhe ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.
4.Vaahdota huoneenlämpöinen voi vatkaimella ja lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kananmunankeltuianen ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa viipaleiksi. Tortun voi myös pakastaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti