sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kevään makuja

Kevään koleahko sää ei ole suosinut grillaamista.  Eilinen auringonpaiste antoi jo lupauksen paremmasta. Aamupäivällä pesin yläkerran ikkunat, ja auringon siirtyessä paistamaan  terasille, majoituin sinne lehtikasan kanssa. Olin jo suunnitellut päivän ruuan ja hankkinut sitä varten muunmuassa espanjalaisia varhaisperunoita ja parsaa. Tuoreessa Koti ja keittiössä oli mukava ohje, joka pisti suunnitelmat uusiksi. Perunat ja parsa pääsivät salaattiin. Uunissa kuivatut tomaatit antavat tälle salaatille mukava lisän ja paistettu leipämuruseos vimeistelee maut. Iltapäivän aurinko lämmitti niin, että myös ruokailimme terassilla.

PAAHDETTU PARSA-PERUNASALAATTI

250g minikirsikkatomaatteja
suolaa, mustapippuria myllystä
1 kg pieniä varhaisperunoita
1 nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
(vaaleaa) balsamiviinietikkaa

leipämuruseos:
2 viipaletta vaaleaa leipää
2 valkosipulinkynttä
sitruunan raastettu kuori
15 lehteä salviaa
suolaa, mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

1. Halkaise tomaatit ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kuivat tomaatteja 150-asteisessa uunissa tunti
2. Pese  ja halkaise perunat. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uuniaa puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä ja saavat vähän väriä
3. Leikkaa parsoista puumainen tyvi pois ja paahda parsat parilapannulla tai grillissä, kunnes ne kypsyvät. Paloittele kypsät parsat
4. Valmista leipämuruseos. Leikkaa leipä pienen pieneksi. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna salvian lehdet, raasta sitruunankuori. Yhdistä aineet kulhossa, lisää loraus oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda seosta pannulla, kunnes se saa väriä ja tulee rapeaksi
5. Kokoa salaatti yhdistämällä perunat, parsa ja tomaatit, viimeistele leipämuruseoksella. Tarjoile grillatun lihan , kalan tai vaikka makkaran lisäkkeenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti