SALAATTI LAMPAANKIELESTÄ
lampaankieliä
keitinliemeen:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 l vettä
1 tl suolaa
6 kokonaista mustapippuria
1 laakerinlehti
Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1 nippu lehtipersiljaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
suolaa, mustapippuria
Tarjoiluun:
erilaisia salaatteja
1. Kuori ja paloittele sipulit, paloittele porkkana. Huuhtele kielet, laita ne kattilaan ja kaada vettä päälle, niin että ne peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää kattilaan vihannekset sekä pippurit, laakerinlehti ja suola. Sulje kansi ja keitä hiljalleen vajaa tunti
2. Nosta kielet liemestä ja anna hiukan jäähtyä. Vedä kielistä nahka irti ja pane kielet takaisin liemeen jäähtymään. Leikkaa jäähtyneet kielet ohuiksi viipaleiksi
3. Hienossa marinadia varten persilja ja valkosipulinkynnet. Raasta sitruunankuori . Sekoita persilja, valkosipuli ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää seokseen öljy ja viinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lado kieliviipaleita ja mausteseosta vuorotellen laakeaan kulhoon. Laita kulhon päälle folio ja lautanen painoksi. Anna kielten maustua jääkaapissa seuraavaan päivään
4. Revi erilaisia salaatteja tarjoiluastiaan. Levitä viipaloidut kielet salaatin päälle. Kaada loppu mausteseos pinnalla. Tarjoile alkupalana hyvän leivän kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti