sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Whoopiet synttäreille

Neidin synttäreillä oli yksinkertainen menu; vähän mutta hyvää. Kesäkuun lopun viileät ilmat laittoivat neidin toivomaan ajiacoa. Synttäripäivä oli sitten ensimmäinen lämmin päivä pitkään aikaan, mutta ajiacoa tarjosimme. Sen jälkeen kakkua ja näitä neidin leipomia whoopie-keksejä. Ohje Maku-lehden leivontanumerosta. Kaksinkertaistimme määrät, ja neiti sai aikaan 40 keksiä. 

SUKLAAWHOOPIET
40 kpl

200g voita
3 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

suklaamoussetäyte:
200g tummaa suklaata
2 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

valkosuklaa-limettirahka
200g valkosuklaata
2 prk valkosuklaa-limerahkaa
1/2 limetin puristettu mehu, oma lisäys
1 limetin raastettu kuori , oma lisäys

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisäät kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten
2. Ykdistä kuivsat aineet ja lisää ne taikinaa. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi
3. Nostele pikkulusikoilla leivinpapereidulle pellille n 2 1/2 cm halkaisijaltaan olevia kierroja. Jätä väliin leviämisvaraa. Paista 175-asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä
4. Valmistä täytteet. Sulata tumma suklaa. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita sula,  jäähtynyt suklaa vaahtoon. Nosta kulho jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita jäähtynyt suklaa rahkan joukkoon. Jos haluat lisää limetin makua purista sekaan mehua ja raasta kuorta
5. levitä puolet kekseistä työtasolle ja pursota puoleen tummasuklaavaahtoa ja puoleen valkosuklaarahkaa. Nosta loput keksit kansiksi. Säilytä whoopiet jääkaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti