Olen jo usein maininnut, että piparjuuri on yrittäjän lempimausteita. Lohi rasvaisena kalana kestää voimakkaankin maustamisen, joten jälleen kerran piparjuuri pääsi maustamaan lohta. Resepti on muokattu Hesarin ruokatorstain ohjeesta. Lohen voisi leikata annospaloiksikin, mutta nyt nostin lohipalasen kokonaisena uunivuokaan ja kypsensin siinä. Pidän lohesta vain juuri ja juuri kypsänä, jolloin se pysyy mehevänä. Kuivemmasta lopputuloksesta pitävä antaa kalan olla uunissa kauemmin ( 20- 30 minuuttia) Toisessa vuoassa paistui kaveriksi tomaatteja, joiden pinnalle ripottelin timjamia sekä mustapippuria. Lisäksi sekoitin ranskankermasta kastikkeen. Kastike maustettiin sitruunankuoriraasteella, sitruunanmehulla, suolalla ja lirauksella hunajaa.
PIPARJUURI LOHI
600g lohta
ripaus suolaa
1 1/2 dl (itse) raastettua parmesaania
1/2 dl hienonnettua persiljaa
4 rkl raastettua piparjuurta
2 rkl oliiviöljyä
1. Nosta lohipalasta ruodot ja nosta uunivuokaan. Mausta suolalla
2. Sekoita parmesaani, persilja, piparjuuri ja oliiviöljy tahnaksi ja levitä lohen pinnalle. Paista 225 asteessa n 15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti