maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappuaaton ateria

Vappuaaton aterialle varaamani jättikatkaravut varmistivat sen, että teinikin käy kotona kääntymässä edes aterian verran.  Todellisuudessa golf on vienyt teiniä sen verran tiivisti, ettei biletystä saa mahtumaan edes vappuun. Myös pikkuneiti kotiutui ystävältään sopivasti ruoka-aikaan. Häntä varten jätin osan ravuista ilman marinadia. Molemmat lapset pitävät lisäkkeenä olleesta jasmiiniriisistä, vaikka sellaisenaan. Tälläkin kertaa riisiä jäi sopivasti, jotta teini voi illalla jatkojalostaa sen kananmunan,  kevätsipulin ja chili-& teriyakikastikkeen kanssa myöhäiseksi iltapalaksi.

GRILLATUT JÄTTIKATKARAVUT ITÄMAISTEN VIHANNESTEN JA JASMIINIRIISIN KANSSA

Grillatut jättikatkaravut:
jättikatkarapuja kuorineen(nyt 5/ ruokailija)
1 cm pala inkivääriä
puolikas pienestä punaisesta  chilistä
1 limetin raastettu kuori
1 limetin mehu
1 rkl teriyakikastiketta 
2 rkl seesamiöljyä

1. Kuori katkaravut. Vedä pieni viiltopyrstöön pitkittäin ja poista suoli. Jätä päät paikoilleen
2. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili, raasta limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Laita katkaravut isoon muovipussiin ja kaada marinadi sekaan, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin marinoitumaan tunniksi. Käännä pussi marinoitumisen puolessa välissä
3. Laita grilli päälle. Nosta katkaravut marinadista ja grillaa minuutti /puoli. Tarjoile heti


itämaiset vihannekset:
3 porkkanaa
6 vihreää parsaa
pieni kesäkurpitsa
valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
*
2 cm pala inkivääriä
puolikas pienestä punaisesta chilistä (säästä 1/2 koristeeksi)
limetin raastettu kuori
limetin mehu
1 rkl osterikastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1/2 dl vettä
*
kevätsipulia

1. Leikkaa porkkanat viistosti viipaleiksi ja keitä hetki suolalla maustetussa vedessä, porkkanaviipaleet saavat olla puoliraakoja. Puolita parsat , viipaloi kesäkurpitsa lanteiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta limetin kuori ja purista mehu
2. Sekoita kastikkeen aineet
3. Kuullota valkosipulia hetki rypsiöljyssä ja lisää parsat. Jatka paistamista ja lisää porkkanat ja kesäkurpitsa,  paista minuutti ja kaada kastike sekaan. Anna kypsentyä pari minuuttia
4. Koristele chilillä ja hienonnetulla kevätsipulilla
5. Tarjoile katkaravut yhdessä itämaisten vihannesten ja jasmiiniriisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti