maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kolme peetä

Viime sunnuntainen ankka oli aterian pääosassa, mutta ei kasvislisäkekään toiseksi jäänyt. Tuomarinkylän kartanoravintolassa on sunnuntain paistilounaalla ollut joskus peruna-kaalipaistosta. Tämä paistos toimi esikuvana, kun aloitin pohtimaan ankan lisäkettä. Minun versiossani perunan kaveriksi päätyivät ikuinen suosikkini parsakaali sekä pavut.

KOLMEN PEEN PAISTOS

3 kiinteää perunaa
2 dl vihreitä pitkiä papuja (nyt pakaste)
2 dl parsakaalin nuppuja
rypsiöljyä (tai ankanconfitin öljyä)
suolaa, mustapippuria

1. Pese perunat (älä kuori) ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa pavut vähän lyhyemmiksi
2. Keitä perunaviipaleita pari minuuttia, kuivaa viipaleet ja nosta kuumalle pannulle rypsiöljyyn. Paista molemmin puolin kaunis väri
3. Lisää pavut pannulle ja jatka paistamista pari minuuttia
3. Keitä parsakaalin nuppuja pari minuuttia , kaada vesi pois ja lisää parsakaalitkin pannulle. Paista hetki ja mausta. Kasviksiin saa jäädä mukava purutuntuma. Tarjoile ankankoipien tai vaikka grilliruuan lisäkkeenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti