torstai 21. huhtikuuta 2011

Grillin kuumentuessa

Lumet ovat sulaneet pikavauhtia, vaikkei siltä vielä kuukausi sitten uskonut. Kevään ensimmäinen grillaus ja ruokailu terassilla tapahtui lumen vielä hallitessa patiota. Mittaaminen jäi, mutta silmämäärin arvioituna kasa oli ainakin metrinen, eikä tästä ole kuin vajaa kaksi viikkoa. Samalla juhlittiin syntymäpäiviäni. Alkuun salaattia, pääruokana pihviä ja jälkiruuaksi teinin kauan himoitsemat tuulihatut. Salaatin ohje kirjasta Nurmi-Vahtera-Rantala : Mojo.  Vaikkei yrittäjä edelleenkään ilmoita pitävänsä päärynästä, tämä salaatti maistui hänelle. Pähkinät ovat oma lisäni.

PÄÄRYNÄ-HOMEJUUSTOSALAATTI

2 päärynää
3 rkl sokeria
2 rkl voita
rapeaa salaattia
200g aurajuustoa
saksanpähkinöitä
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa

kastike:
1 rkl dijonsinappia
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl valkoista balsamicoa
mustapippuria myllystä, suolaa

1. Sekoita sinappiin öljy juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi balsamico. Mausta


1. Kuori päärynät ja leikkaa ne pitkittäin kuuteen osaan ja poista siemenkota
2. Kuumenna sokeri ja voi pannulla kullanruskeiksi. Lisää päärynät ja paahda ne kauniin pehmeiksi
3. Pyörittele revitty salaatti kastikeesa ja jaa lautasille. Leikkaa päälle huoneenlämpöistä aurajuustoa ja jaa annoksille päärynäviipaleet. Viimeistele pähkinöillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti