Syntymäpäivä-aterian pääruoka oli yksinkertainen, lihaa ja perunaa. Aterian jujun muodosti edellisviikkoisen loman muistoihin vievä mojo-kastike. Kastikkeen ohje on Nurmi-Vahtera-Rantala trion kirjasta Mojo. Lopun mojon yrittäjä söi leivän päällä viikon mittaan ja pyysi voisinko tehdä sitä jääkaappiin pulloon lisää. Kastike kannattaakin tehdä edellisenä päivänä ja se säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa.
MOJO-KASTIKE
1 punainen paprika
1 mieto vihreä chili
1 sitruunan mehu
1 dl lehtipersiljaa
0,5 dl korianteria
muutama kevätsipulin varsi
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
vettä tarvittaessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti