maanantai 4. tammikuuta 2010

Miten pihvi paistetaan?


Joululoman lähestyessä loppuaan päätimme juhlistaa viikonloppua kunnon pihveillä. Kypsyysaste oli tällä kertaa erittäin onnistunut, ainahan niin ei käy. Nytkin taisi mukana olla hyvää tuuria. En ole mikään pihvin valmistuksen expertti, mutta teinin pyynnöstä bloggaan yhden tavan talteen. Alkuruokana meillä oli vihreä salaatti ja jälkiruokana teinin leipomaa suklaakakkua vaniljajäätelön ja pakastemansikoiden kanssa.Kakku oli sisältä mukavasti vähän pehmeä, kuten suklaakakun kuuluukin olla. Jälkiruoka hupeni niin nopeasti, että kuva jäi ottamatta. Teini onneksi leipoo usein, joten tilanne on helppo korjata.


PIHVIN PAISTAMINEN

150g sisäfileepihvi/ ruokailija
voita & rypsiöljyä pannulle
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Osta hyvälaatuista, raakakypsynyttä lihaa. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa, jotta liha kypsyy tasaisesti. Leikkaa filee poikkisyin pihveiksi (tai pyydä kaupan lihamestaria tekemään se).
2. Pihvit paistetaan paksupohjaisessa pannussa. Laita kuumaan pannuun nokare voita ja loraus rypsiöljyä, laita pihvit pannulle kun seos on alkaa ottaa väriä. Ota pannulla kunnon väri toiselle puolelle ja käännä ja ruskista toinen puoli . Suolaa & pippuroi pinta kääntämisen jälkeen.
3. Laita pihvit uunivuokaan ja uuniin 175-asteeseen 10 minuutiksi. Anna vielä levätä pari minuuttia ennen tarjoilua. Näin kypsentäen sain aikaiseksi meheviä, sisältä punertavia pihvejä


VALKOSIPULIPERUNAT

14 perunaa
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä pannulle
1 dl kermaa
suolaa & mustapippuria

1. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele viipaleet kylmällä vedellä, jotta tärkkelys irtoaa ja kuivaa viipaleet
2. Kuori ja hienonna sipulit
3. Laita pannulle rypsiöljyä ja kuullota perunaviipaleita & sipulia varovasti käännellen. Älä anna ruskistua
4. Kaada kerma pannulle ja anna kiehahtaa, mausta suolalla ja pippurilla
5. Kaada perunat & kerma voideltuun uunivuokaan ja paista 175-asteessa noin 30 minuuttia

VIHERPIPPURIVOI

5 rkl voita
12 viherpippuria
pari oksaa persiljaa
ripaus suolaa

1. Murskaa viherpippurit morttelissa, hienonna persilja
2. Sekoita viherpippurimurska, persilja, voi ja suola tahnaksi
3. Levitä seos foliopalalle ja kääri rullaksi
4. Laita pakastimeen jähmettymään. Ota esiin ennen tarjoilua ja leikkaa voinapeiksi

2 kommenttia: