tiistai 2. maaliskuuta 2010

Italian kastike suomeksi

Bolognalaisesta pastakastikkeesta olen tehnyt yhtä monta versiota kuin on valmistuskertojakin. Ainoat pysyvät elementit ovat jauheliha ja tomaatti, muuten mennään periaatteella "otetaan mitä kaapissa on". Juurekset raastettuna kuuluvat mukaan. Nyt raastoin porkkanaa, mutta selleri ja palsternakka sopivat myös hyvin. Meillä vihannekset kelpaavat muutenkin hyvin, mutta näin saa tarvittaessa ujutettua lisää vihanneksia niitä vieroksuville.Sipulia pitää myös olla ja paljon valkosipulia. Tällä kertaa mukana on myös pekonia makua syventämässä.


PASTA BOLOGNESE

600g naudanjauhelihaa
paketti pekonia
1/2 purjoa
3 valkosipulinkynttä
4 isoa porkkanaa
3 lehtisellerin vartta
500g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
cayennepippuria
rypsiöljyä
vettä

***
Spagettia
parmesaania


1. Kuori ja raasta porkkanat, kuori ja viipaloi valkosipulit. Leikkaa purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi
2. Paista jauheliha rypsiöljyssä, mausta suolalla ja musta- & cayennepippurilla, laita kattilaan
3. Leikkaa pekoni poikittain viipaleiksi ja paista viipaleet, lisää kattilaan
4. Kuullota sipulit rypsiöljyssä ja lisää kattilaan, lisää porkkanaraaste, selleriviipaleet, tomaattimurska ja- pyre.Lisää tarvittaessa vettä. Hauduta miedolla lämmöllä vähintään tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti