Korealaisella teemalla jatketaan. Ostin Lidlistä paneroituja mozzarellakiekkoja perjantai-illan herkuksi. Ihan niillä ei pärjättäisi, joten ostin myös kanan koipinuijia. Kotona mietin mitä mausteita käyttäisin ja mitä muita lisäkkeitä. Kaapissa oli pala kaalia, joten coleslaw (kaali, porkkana, punasipuli, omena ja sinappivinegretti) oli helppo valinta. Olin aiemmin täydentänyt maustevarastoja ja mieleen tuli gochujang-tahna, eli maut vievät koreaan. Käytin marinadina reseptiä, jota olen aiemminkin käyttänyt kanan kanssa. Mozzarellakiekot jäivät toistaiseksi jääkaappiin, sillä ne eivät tähän makumaailmaan sopineet. Kanassa on mukava polet, jota coleslaw viilentää
BROILERIA KOREALAISEEN TAPAAN
(kahdelle)
500g broilerin koipinuijia
*
marinadi:
1/2 dl gochujang
1/2 dl soijakastike
1/2 dl hunaja
2 valkosipulin kynttä
*
seesaminsiemeniä
1. Kuori ja raasta valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin aineet. Kaada puolet marinadista kanojen päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua tunti
2, Nosta koipinuijat uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 15 minuuttia 200-asteessa. Sivele nuijat kauttaaltaan marinadilla ja paista toiset 15 minuuttia. Sivele marinadilla ja paista vielä 15 minuuttia. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nauti coleslawn kanssa.
Valmistusaika: 50min+ marinointi 1 tunti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti