sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Friteerattua kanaa Korean tapaan

 Katsoin entisen yrittäjän kanssa muutaman jakson Burgerimiesten Aasian seikkailuja. Korean jakson friteerattu kana kuulosti sen verran herkulliselta, että sitä piti kokeilla heti seuraavana viikonloppuna. Seurasin pääosin reseptiä, mutta vaihdoin marinadissa piimän jugurttiin. Friteeraamisessa on oma hommansa, mutta se kannatti. Friteerattu kana oli todella hyvää, mukava lämmin polte, ei kuitenkaan liian tulista. Pikkelöidyt vihannekset ovat erittäin tarpeellinen ja herkullinen lisäke.
KOREAN FRIED CHICKEN

500g broilerin paistileike
marinadi:
1 rkl gocjuhan
2 dl maustamaton jurgurtti
*
maizena
*
kastike:
1 dl soijakastike
1 dl gochujan
1 dl hunaja
4 isoa valkosipulinkynttä
*
rypsiöljyä friteeraamiseen
*
seesaminsiemeniä
*
1/2 kurkku
punasipuli
1/2 dl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
ripaus suolaa
2 tl hienoa sokeria

1. Sekoita jugurtti ja gocjuhan. Leikkaa broileri samankokoisiḱsi paloiksi ja laita marinadiin. Anna marinoitua ainakin puoli tuntia
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä kunnes kastike alkaa paksuuntua. Kastike sakenee vielä jäähtyessää, eli älä keitä liian kauan
4. Pyörittele marinoituneet kanapalat maizenassa ja friteeraa kypsäksi. Valuta talouspaperin päällä
5. Laita kanat kulhoon ja kaada kastike päälle ja sekoita. Lisää pinnalle vielä seesaminsiemeniä
6. Tee pikkelöidyt vihannekset kanan marinoituessa. Leikkaa puolikas kurkku pitkiääin kahtia, poista siemenet ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä etikka, suola ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut ja lisää kurkku ja sipuli. Sekoita hyvin ja nosta kylmään puoleksi tunniksi
7. Paahda leivät ja laita leivälle (halutessasi  majoneesia), friteerattua kanaa ja pikkelivihanneksia. Laita toinen leipä päälle ja nauti

Valmistusaika: ainakin 1 tunti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti