sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Nopea gnoccipannu lounaaksi

 Viikonloppu on mennyt puutarhahommissa. Teetimme yläpihan rinteen ammattilaisilla pari vuotta sitten. Vuohenputken tilalla on nyt kallioisen rinteen ehdoilla ja sitä korostaen helppohoitoista kasvillisuutta. Vasta nyt kasvit ovat lähteneet kunnolla kasvuun ja näemme millainen rinteestä tulee. Suurin osa kasveista voi hyvin, ja näyttää siltä kuin olisi ollut paikallaan jo vuosia. Viime talvi koetteli kasveja ja yksi vartettu syreeni kuoli. Talven lumien sulamisvedet valuvat kalliolta rinteen yläosaan ja maa pysyy likomärkänä juhannukseen asti. Ylärinteessä suunnitelman kasvit kärsivät jo viime vuonna ja tänä vuonna niitä ei enää noussut. Mietin vaihtoehtoja ja kyselin suunnitelman tekijältäkin neuvoa. Päädyin kuitenkin tekemään suunnitelman itse. Tai oikeastaan minulla oli idea ja suunnitelma täydentyi työtä tehdessä. Nyt kallion juurella on kivikkoa, kvartsikivistä tehty puro ja aurinkokennovalaisimet. 
Työn lomassa lounas valmistui nopeasti. Minulla on aina paketti gnocceja jääkaapissa ja tänään qnoccit pääsivät chorizon maustamaan tomaattikastikkeeseen. Chorizo on nimenomaan mausteena, eli sitä ei tarvita paljoa. Kastiketta jäi vähän ja taidankin tehdä illalla quesilladoja.

GNOCCI-PANNU
(kahdelle)
500g gnocceja
2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
10 siivua chorizoa (sattui nyt olemaan kotona, muukin chorizo käy)
1 tlk tomaattimurskaa
1 pallo mozzarellaa
suolaa, mustapippuria myllystä
savupaprikaa, chilihiutaleita
rypsiöljyä
parmesaania
basilikaa

1. Hienonna sipulit. Leikkaa chorizo pieneksi kuutioksi
2. Laita pannulle loraus rypisöljyä. Paista sipuleita ja chorizoa muutama minuutti, lisää gnoccit ja paista käännellen pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä (n 1/2 tölkkiä) ja kaada vesi mukaan. Mausta savupaprikalla, mustapippurilla, chilihiutaleilla ja suolalla. Sekoita hyvin ja anna porista hiljalleen viitisen minuuttia. Jos tomaattimurska ei peitä gnocceja, voit kääntää ne 
3. Revi mozzarella tomaattikastikkeen sekaan ja anna mozzarellan sulaa vähän
4. Viimeistele basilikalla ja vastaraastetulla parmesaanilla

Valmistusaika: 20 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti