maanantai 29. heinäkuuta 2024

Kesäsalaattia perunoista ja lohesta

 Ostin juhannuksen alla pari savulohifileetä, kun maastopalovaroituksen vuoksi ei voinut savustaa itse. Toisen söimme juhannuksena ja toinen päätyi pakastimeen. Nuorten tullessa mökille mietin vähän tarkemmin mitä söisimme. Samalla pyrin antamaan heille uusia ideoita omaankin ruuan valmistukseen. Nuoret saapuivat mökille illalla, joten oli hyvä, jos ruoka olisi samantein syötävissä, jotta he pääsevät mielipuuhaansa kalastamaan. Muistin pakastimessa olevan savulohifileen ja päädyin savulohisalaattiin. Koska kaikki eivät pidä sipulista, eikä kapriksista laitoin ne tarjolle omissa astioissaan. 

SAVULOHI-PERUNASALAATTI
(kuudelle)

Salaatin perunat:
1kg pieniä (varhais)perunoita

perunoiden marinadi:
1 rkl täysjyväsinappia
2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliivöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Pese varhaisperunat hyvin. Jos käytät talviperunoita, kuori ne. Keitä perunat napakan kypsiksi ja anna jäähtyä vähän. Leikkaa perunat puoliksi ja vielä puoliksi
2. Valmista marinadi yhdistämällä kaikki aineet. Kaada marinadi perunoiden päälle, sekoita hyvin ja anna tekeytyä pari tuntia tai seuraavaan päivään

pikapikkelöity sipuli:
2 punasipulia
4 rkl viinietikkaa (EI väkiviinietikka)
2 tl hienoa sokeria
pari kierrosta suolaa ja mustapippuria myllystä
(halutessasi vähän oliiviöljyä)

1. kuori ja viipaloi sipuli. Yhdistä pikkelin aineet ja sekoita hyvin, kunnes sokeri sulaa. Laita sipulit astiaan ja kaada liemi päälle. Sekoita ja anna tekeytyä vähintään puoli tuntia

Salaatin kastike:
1 ptk kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
reilusti tilliä
1 tl dijonsinappia

1. Sekoita kastikkeen aineet ja jätä jääkaappiin tekeytymään

Salaattiin:
6 kananmunaa
600g savustettua lohta
200g pakasteherneitä
3 tomaattia
1 prk pieniä kapriksia

1. Keitä kananmunat, kuori ja lohko
2. Sulata pakasteherneet, Leikkaa tomaatit lohkoiksi
3. Levitä perunat tarjoiluvadille. Asettele lohipalat perunoiden väleihin. Kaada päälle pakasteherneet. Levitä tomaatti- ja kananmunalohkot salaatin reunoille. Koristele tillitupsuilla
4. Tarjoile sipuli ja kaprikset erikseen

Valmistusaika: 1 h + marinoitumiset




 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti